Ook al wist je het misschien niet, maar als christen heb je behoorlijk wat Turkse roots. Naar een van deze wortels gaan we vandaag kijken, en wel eentje die middenin het huidige Turkije ligt: Galaten. Zoals in de andere identiteit blogs gaan we kijken naar wat de Bijbel zegt over wie we zijn. Maar nu niet meer naar die rare Romeinen, of Korinthiërs, maar naar de Galaat in jou. Dus maak je klaar om ondergedompeld te worden in de identiteit van deze prachtige regio, eind jaren 40 na Christus.

De onderdelen van onze Galaten

Natuurlijk hebben we geen ruimte om op alle details in te gaan over wat de brief aan de Galaten zegt over wie we zijn in Christus. Daarom hebben we verschillende hoofdonderdelen geïdentificeerd. Je zou kunnen zeggen dat dit de ledematen zijn van de goddelijke Galaat die in jou leeft. We gaan hierin terugzien wie God heeft gezegd dat we zijn in Jezus. We gaan kijken naar hoe Hij naar ons kijkt en wat Hij over ons zegt.

En dit is iets om hardop te lezen. Zoals jullie waarschijnlijk wel weten, zit er kracht in onze tong (lees hier meer daarover). Laten we dus hardop dit samen lezen. En als je leest, besef dan, dat dit de waarheid van God over je leven is. Dit is wat God over jou heeft gezegd, hoe Hij naar je kijkt. Zie jezelf met die liefdevolle ogen van jouw Vader terwijl je dit leest.

Vrij van Zonde, de wet en oude mens

Ik ben bevrijd van de tegenwoordige slechte wereld (Gal 1:4). Ik ben dood voor de wet, ik leef voor God (Gal 2:19). Ik ben gekruisigd met Christus, ik leef niet langer, maar Jezus leeft in mij (Gal 2:20). Ik ben niet meer Jood of Griek (of mijn nationaliteit), ik ben niet meer slaaf of vrij (of mijn werk), ik ben niet meer man of vrouw (mijn geslacht), maar ik ben één met Jezus (dat bepaalt wie ik ben!) (Gal 3:28). Ik ben vrij van de hele vloek van de wet (Gal 3:13). Ik heb mijn vlees met zijn foute verlangens gekruisigd (Gal 5:24). De wereld is voor mij gekruisigd en ik voor de wereld (Gal 6:14). Ik ben vrij gemaakt !(Gal 5:1).

Levend als nieuwe mens

Een Ster van een Korinthiër identiteit overwinning rijkdom belofte bediening God Bijbel Jezus man handen omhoog gewonnen

Ik ben dood voor de wet, ik leef voor God (Gal 2:19). Ik ben gekruisigd met Christus, ik leef niet langer, maar Jezus leeft in mij. Het leven wat ik leef, leef ik door geloof in Jezus (Gal 2:20). Ik ben een zoon van God (Gal 3:26). Ik ben bekleed met Jezus (Gal 3:27). Ik ben één met Jezus (dat bepaalt wie ik ben!) (Gal 3:28). Ik ben een zoon van God, de Geest van Zijn Zoon is in mijn hart, ik ben geen slaaf meer, maar een zoon en erfgenaam (Gal 4:6,7). Ik ben gekend door God en ik ken Hem (Gal 4:9). Ik ben vrij gemaakt !(Gal 5:1)

Leven uit genade door geloof

Het leven wat ik leef, leef ik door geloof in Jezus (Gal 2:20). Ik zet de genade van God niet aan de kant (Gal 2:21). Ik, rechtvaardige, zal leven uit geloof (Gal 3:11)!

Gezegend

Ik ben gezegend met Abraham’s zegen, ik ben zijn nageslacht en erfgenaam van zijn beloften (Gal 3:9, Gal 3:14, Gal 3:29). Ik ben vrij van de hele vloek van de wet (Gal 3:13). Ik ben een kind van belofte (Gal 4:28). Ik heb en wandel in liefde, vreugde, vrede, geduld, vriendelijkheid, goedheid, trouw, zachtmoedigheid en zelfbeheersing (Gal 5:22)

De stevig gewortelde Turk

Jij bent zo’n stevig gewortelde Turk uit Galaten, als je in Christus bent. Dit is wie jij bent:

Jij bent vrij van zonde, de wet en de oude mens

Jij bent levend als nieuwe mens

Jij leeft uit genade door geloof

Jij bent gezegend!